Bærekraft

Vi vil gjøre det selvfølgelig å reparere.
Hver gang du gjenbruker 1kg. tekstil, sparer du miljøet for 11kg. CO2, 0,5l. kjemikalier og 2500l. vann. Det tilsvarer omtrent to olabukser reparert, i stedet for å kaste og kjøpe nytt. Nordmenn kaster omlag 23kg. tekstiler i snitt hvert år. Repairable vil gjøre det enklere for deg å ta vare på dine klær og sko. Gjennom vårt nettverk av reparatører, tilbyr vi solid og lokalt håndverk – alltid til faste priser. Det aller meste kan repareres.
Enkle tips for en mer bærekraftig garderobe:


Hva er kvalitet?

Det er ofte en sammenheng mellom pris og kvalitet, men langt ifra alltid.
Sjekk hva plagget består av og vurder om materialene egner seg til plaggets bruk. Naturmaterialer som ull, lin, bomull og silke isolerer og puster godt. Syntetiske fibre er slitesterke, men kan føles klamme og må vaskes oftere. Superwash ull er lettstelt og kan vaskes i maskinen, men har ikke det naturlige lanolinet som gjør at ubehandlet ull ofte kan luftes i stedet for å vaskes.
Se etter at det ikke er løse tråder og at knappene sitter godt. Test om elastiske plagg holder formen etter å ha blitt strukket litt. Se etter om plagget nupper, og vær oppmerksom på at blandingsprodukter i strikk nupper lett.
Sko med skinnsåle krever samme stell som skinn ellers og egner seg best på tørre dager. For våtere vær er gummisåler av merket Vibram et kvalitetsstempel.
Lykke til!